zaterdag 31 maart 2012

Niki Smit
























ByNiki is gemaakt door Niki Smit. Niki is schrijfster van de 100% serie en illustrator. Haar boeken worden uitgegeven door Uitgeverij De Fontein.

Niki studeerde Communicatie in Rotterdam. Tijdens haar schrijfopleiding bij Script+ schreef ze haar eerste boek. Haar debuut 100% Nina lag mei 2005 in de winkels. Ook heeft Niki in 2011 de opleiding 'Scenario schrijven voor televisie- en film' bij Scriptschool afgerond.

Eerder werkte Niki als hoofdredacteur van een jongerenwebsite en een modeblog. Niki bezocht de Fashion Weeks van Parijs en New York en zat daar (volkomen illegaal en rillend als een rietje) front row bij Sonia Rykiel en Chanel.

Tekenen deed Niki al jaren in agenda's, op kaarten, op de rand van het zwembad, cadeaupapier, liefdespost, placemats in restaurantjes, studiereaders en bierviltjes in de kroeg. Uit deze teksten en krabbels ontstond het idee voor ByNiki.

Niki houdt van mode, konijnen, Parijs, leuke post, Fifi Lapin, hoedjes en roze wangen.




















Niki woont in Amsterdam en droomt van heel veel vakantiehuisjes in Parijs, London en New York met op elk nachtkastje een Chanel-tas ;-)

1 opmerking:

  1. ik ben dol op je boeken en ik vond het leuk dat je langs kwam in Lith in de bieb

    BeantwoordenVerwijderen